Élesztő Ház Tatabányán

A helytörténeti, kulturális és művészeti rendezvényeknek is otthont adó, kör alaprajzú épületben önkiszolgáló teázó-kávézó működik. Kialakítottak egy kisebb termet, illetve egy csendes szobát, amely elmélkedésre, elmélyülésre, visszavonulásra alkalmas. Az Élesztő Házat az Élesztő Alapítvány működteti. A szervezet célja: a keresztény értékek megjelenítése, közvetítése, különös figyelmet fordítva Krisztus szóval és cselekedettel való követésére. Lukács evangéliumából vett szavakkal: Megkeresni és megmenteni, ami elveszett. Az Élesztő Alapítvány létrehozója, Hidas
János, valamint a kuratórium tagjai hitüket gyakorló, családos, több gyermeket nevelő keresztény férfiak.
Tevékenységük eredményeképpen Tatabánya központjában szeretnének beindítani és működtetni egy olyan, mindenki számára nyitott, többfunkciós közösségi létesítményt, amely szolgáltatásaiban és azok tartalmában az evangéliumot, Isten országának örömhírét hirdeti és közvetíti. Hidas János az Élesztő Ház megnyitásakor elmondta, hogy egyik ismerőse ötvenedik születésnapját ünnepelve merült fel benne a kérdés, vajon ő mit fog csinálni ötvenévesen. Ekkor indult el egy benső folyamat, melynek eredményeképpen az alapítvány létrehozása mellett döntött. A megvalósítás során kiemelt szerepet kaptak a könyvek, elsősorban a Szentírás, valamint Szent Benedek Regulája, amely immár másfél ezer éve ad fogódzót a Krisztust követni akaró világiaknak is. Benedek, Európa fővédőszentje a népvándorlás idején a barbárok által megtámadott Európában tevékenyen részt vett a szellemi élet megújításában. Ez az életeszmény azóta is alapja az európai civilizációnak. Közös jövőnk érdekében imádsággal és munkával át kell menteni a múltunkból azt, ami valódi érték.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .