Egyszerűen és Lélekben Istenről

Egy megrázó tanúságtételt is hallottunk. Bódi István szenvedélybeteg volt, már kora reggel remegett és fölkelt az alkoholért. Felesége Alpha-kurzusra járt, és egyre megértőbb, kedvesebb lett iránta, ami bosszantotta őt, mert így már nem tudott veszekedéseket provokálni, hogy el tudjon menni a kocsmába. Sógora – akivel egy lakásban laktak – szintén megismerte Istent, a Bibliát olvasta. István egyik nap hajnali két órakor szokásosan remegve ébredt, mikor észrevette azt a könyvet. Kíváncsian vette kezébe, és belefeledkezve le se tette kora délutánig. A tizenegy hetes kurzusba, annak közepe táján bekapcsolódott. Először nagyon megijedt, mikor átölelte valaki „Isten hozott!” köszöntéssel – soha nem tapasztalt még ilyen szeretetet, mit akarnak tőle? Azután megértette, hogy így mutatkozik meg az a nagy szeretet, amit Istentől kapnak az emberek.

A kurzus után folytatódtak a heti összejövetelek, megmaradt a csoport, s néhány év alatt megértek a „gyümölcsök”: hat gyermekkeresztelő, tíz felnőtt elsőáldozó, négy esküvő – és István meggyógyult, munkája van; három gyermekükkel már új lakásban laknak. A józsefvárosi plébánián újabb és újabb Alpha-kurzusok indulnak, s a korábbi résztvevők már lelkes segítők.  A huszonöt éve Angliából Nicky Gumbel anglikán plébános gondozásában indult evangelizációs metodika már 161 országban közel negyvenezer helyen 13 millió résztvevőt ért el.

Katolikus vezetők megfelelőnek és használhatónak ítélik a módszert a tapasztalatok alapján. Gorski Jacek domonkos szerzetes, plébános így nyilatkozott: „Az Alpha-kurzus által olyan emberekhez lehet eljutni, akiket egyébként nagyon nehéz lenne elérni. A módszer felépítése olyan, hogy bármely korosztály, egyedülállóak és házasok megszólítására egyaránt alkalmas. Családiasság, barátság, otthonosság, annyira hiánycikk mai felgyorsult világunkban! Az Alpha-kurzus betölti ezt az űrt. Kiváló lehetőség, hogy a résztvevők megismerjék a helyi keresztény közösséget, és bekapcsolódjanak annak életébe. Ugyanakkor felfrissíti a kurzuson szolgáló vezetők hitéletét, újfajta örömmel tölti be őket, és új lendületet ad szolgálatuknak.”

(További tudnivalók a www.alphakurzus.hu honlapon.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .