Egymillióan az emberi élet védelméért

Az Egy Közülünk Európai Polgári Kezdeményezés azt a kérést fogalmazta meg az Európai Unió jogalkotói felé, hogy az unió ne adja anyagi támogatását olyan kísérletekhez, amelyek megfogant emberi életek, embriók elpusztításával járnak. Eddig több mint egymillió európai állampolgár fejezte ki egyetértését ezzel a gondolattal.

A kezdeményezést XVI. Benedek pápa is üdvözölte. Az aláírásgyűjtés hazai koordinálását vállaló Együtt az Életért közhasznú egyesületet a Magyar Katolikus Családegyesület elnöksége támogatta.


Magyarország a nemzeti minimum több mint háromszorosának megfelelő mennyiségű aláírást gyűjtött össze, így az Egy Közülünk a korábbiakkal összevetve messze a legsikeresebb európai polgári kezdeményezés lett hazánkban.

Az aláírásgyűjtés október végéig nyitva áll valamennyi európai uniós szavazópolgár előtt, így minden magyar ember is részese lehet ennek a közös európai sikernek.

Az aláírás lehetőségeiről a www.egykozulunk.hu oldal ad tájékoztatást.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .