Egyháziak a líbiai helyzetről

Az afrikai főpap az arab tavasz kapcsán kifejtette, hogy Líbiában, ahogy Észak-Afrika más országaiban is, nem elég megszabadulni „bizonyos vezetőktől”, hanem mindenkinek biztosítani kell a szabadságot, és ez garancia a keresztény kisebbségek számára is.

 

Hasonló gondolatokat fejtett ki Tommaso Caputo érsek, líbiai apostoli nuncius is a Vatikáni Rádiónak. „Amikor egy ember haláláról van szó, elsőbbséget kell adnunk a keresztény kegyelet és az emberiesség érzésének. Nem örülhetünk tehát Kadhafi ezredes halálának. Mindez egy hosszas, sok ember életét követelő konfliktus következménye. E percben – inkább, mint valaha – mindenki részéről őszinte törekvésre van szükség, hogy az egész ország mielőbb megtalálja a társadalmi egyetértés új formáit. Most, amikor megkezdődik az ország újjáépítése, beleértve az államforma kialakítását is, vissza nem térő lehetőség nyílik a társadalmi igazságosság, a kölcsönös tisztelet és az emberi méltóság megteremtésére. Ez az előfeltétele az egyenlő jogokat biztosító társadalmi fejlődésnek. (…) Meggyőződésem, hogy a líbiai emberek szívében ott él a béke és az egyetértés iránti vágy. Ez pedig nagy reménységet jelent a jövőre nézve.”

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .