Egyetemisták Rómában

Minden olyan országból vártak hallgatókat, ahol működő egyetemi lelkészségek vannak, és kapcsolatot ápolnak a római központtal. Hazánkból – az ország különböző egyetemi városaiból, így a fővároson túl többek között Egerből, Debrecenből, Miskolcról – harmincöten mentek ki az eseményre, amelynek egyszerű mottója egyértelmű üzenetet hordoz: Az új emmauszi tanítványok – Keresztény létünk az egyetemen.
A programban előadások, nyelvi csoportok találkozói és megbeszélései szerepelnek. A konferencia – a 2000-ben már az ifjúsági világtalálkozó (GMG) helyszínéül is szolgáló – Tor Vergata egyetemi campusán zajlik. A nemzetközi összejövetel fénypontja a Szent Péter-bazilikában Tarcisio Bertone bíboros, államtitkár által bemutatott szentmise, amelyet követően XVI. Benedek pápa fogadja a fiatalokat. A magyar csoport tagjai „kiegészítő zarándoklaton” is részt vesznek, ugyanis nemcsak az Örök Város szépségeivel ismerkednek meg, hanem Nettunóba is ellátogatnak, ahol Goretti Szent Mária sírja felett magyar nyelvű szertartásra kerül sor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .