Egyetemi kitüntetéseket adott át a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora

A Pro Universitate oklevelet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemért végzett munka legmagasabb szintű elismerését csak kivételes alkalmakkor adják át. A kitüntetettek mindannyian olyan személyiségek, akik maradandó módon, szakmai tudásuk legjavát adva, egyedülálló elkötelezettségük révén gazdagították a mostanra európai szinten is a legjobb katolikus egyetemek között számontartott PPKE működését.
Róka Miklós a katolikus egyetem utóbbi három rektorának (Erdő Péter, Fodor György, Szuromi Szabolcs) hivatali ideje alatt kifejtett, tizennyolc éves példaadó munkájáért vehette át az elismerést.
Radetzky Jenő pedig a műszaki felsőoktatás és az ipar igényeinek minőségi összehangolása, valamint a Pázmány egyetem létesítendő műszaki tudományi kara megszervezésében és oktatási programjának kidolgozásában végzett nélkülözhetetlen munkájáért érdemelte ki a PPKE legmagasabb tudományos elismerését, a Pázmány-plakettet.
Mindkét kitüntetett személy munkája jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a PPKE meghatározó szereplője nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi versenyképes képzést nyújtó és minőségi felsőoktatásnak, megőrizve a katolikus identitás alapértékeit napjaink legmagasabb szintű oktatási, kutatási és innovációs elvárásai között.

Forrás és fotó: PPKE Rektori Hivatal

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .