Egyedi termékek a pátyi Gondviselés Házának

Az asztalosműhelyben hat, fogyatékossággal élő ember dolgozik, közülük hárman a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi Gondviselés Házának lakói. A műhelyben elsőként a karitatív szervezet lakiteleki éves lelkigyakorlatára készítettek bátorító gondolatokkal ellátott táblákat.
A kis táblákat az asztalosműhely és a pátyi intézményközpont üzemeltetési vezetője, Sebők Ferenc szakmai felügyeletével vágták méretre. A nyomatok külső helyszínen készültek, majd a táblák visszakerültek Pátyra, ahol az asztalosműhely munkatársai minden egyes darabra ráillesztették a papírlapok rögzítésére szolgáló csatokat. Az igényesen megmunkált és praktikus felírótáblák egyöntetű tetszést arattak a Máltai Szeretetszolgálat Lakitelekre érkező munkatársai körében. Ezek az első termékek azt is bizonyítják, hogy a pátyi asztalosműhelyben komoly megrendeléseket is megbízhatóan teljesítenek. A műhelyben a táblák készítésén kívül egyelőre jórészt karbantartási munkálatokat végeznek a munkatársak: megjavított szekrények, íróasztalok, újjávarázsolt polcok kerülnek ki a kezeik alól. Nemsokára hozzálátnak a téli madáretetők, valamint apró fakeresztek és más kegytárgyak elkészítéséhez is.
A Pátyon dolgozó megváltozott munkaképességű emberek betanított részmunkafolyamatokat végeznek el. Rendes bérért dolgoznak, ami által nemcsak a hasznos tevékenység örömét és képességeik kibontakoztatását tapasztalhatják meg, hanem saját maguk és a megtartó, értékteremtő közösség erejét is.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .