Egy lengyel püspök sürgős kérése Pio atyához

Amikor fény derült Wanda súlyos daganatos betegségére, az orvosok nem láttak esélyt a gyógyulására. Wojtyła püspök ekkor tollat ragadott, és latin nyelven sürgős levelet írt egy szent embernek, Pio atyának, akit fiatal papként ismert meg 1948-ban, San Giovanni Rotondóban, ahol részt vett az atya által bemutatott szentmisén, majd meggyónt nála. Az 1962. november 17-én kelt levélben ez állt: „Tiszteletreméltó Atyám, kérlek, emlékezz meg imáidban négy kislány édesanyjáról, egy mind­össze negyvenéves krakkói lengyel asszonyról, aki a háború alatt öt évig volt egy német koncentrációs táborban, most pedig ismét életveszélyben van rákos megbetegedése miatt. Könyörögj Istenhez, hogy a Boldogságos Szűz Mária közbenjárására mutassa meg irgalmát ennek az asszonynak és családjának.”
A levél Angelo Battisti, Pio atya közvetlen munkatársa révén jutott el a kapucinus szerzeteshez. Angelo a következőképpen emlékezett vissza a történtekre: „Miután a kolostorba értem, Pio atya arra kért, olvassam fel neki a levelet. Némán hallgatta a latin nyelven írt kérést, majd a következőt mondta: »Angelo, erre a kérésre nem lehet nemet mondani.« Majd lehajtotta a fejét, és imádkozott.” Angelo Battisti, aki ekkor már hosszú ideje Pio atya mellett dolgozott, korábban nem hallott a lengyel püspökről, és csodálkozott Pio atya szavain.
Tizenegy nappal később, november 28-án ismét Angelo Battistin keresztül a következő üzenet érkezett Pio atyához Wojtyła püspöktől: „Tiszteletreméltó Atyám! A lengyelországi Krakkóban élő asszony, négy gyermek édesanyja november 21-én, a sebészeti beavatkozást megelőző napon hirtelen tökéletesen visszanyerte az egészségét. Istennek legyen hála érte. És neked is, tiszteletreméltó atya, tolmácsolom a hölgy, a férje és az egész családja legmélyebb háláját és köszönetét.”
Csodálatos gyógyulása után öt évvel, 1967 májusában Wanda Półtawska eljutott San Giovanni Rotondóba. A Pio atyára váró tömegben állt. Habár korábban sohasem találkoztak, a kapucinus szerzetes egyből odament hozzá, rámosolygott, és csak ennyit kérdezett: „Hát minden rendben van?”
Pio atyát a krakkói püspökből pápává lett Karol Wojtyła 1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatta.

Forrás és fotó: E-communio.ro

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .