Egy kismama húsvéti vallomása

Két sikeres meseregényén, a tévéinterjúkat is termő kedves-humoros Galádka rémtettein és a növények, gyümölcsök, illetve az egészséges táplálkozás világába vezető Babmanó és Borsótündéren kívül (mindkettő Katica-kiadás!) Antónia A furfangos kis asszony című meséjével harmadik helyezést ért el a Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázaton. Szerepelt már írása a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány antológiájában, s lakóhelyén, Dabason a Karitász egyik elkötelezett, önzetlen munkatársa. Meséken kívül ír verseket és elbeszéléseket is; 2017 májusában az I. Nemzetközi Mécs László Irodalmi Díj megosztott első helyezését nyerte el, Lopott vétkek című novellájával.
Itt közölt lírai prózája megkapóan tiszta, egyszerű és hiteles vallomás arról, hogy Jézus kereszthalálának és feltámadásának ünnepe, a húsvét miként kapcsolható össze a gyermekvárással. Bábel Antónia rövid írása egy hívő anya hitvallása, egy olyan fiatal nőé, aki nem „gyermeket vállal”, hanem repeső örömmel készül második gyermeke születésére, úgy, mint az ő külön „húsvét a húsvétban” életeseményére. E sorok írója látta már ezt a kislányos termetű, gyerekarcú meseírót kicsinyek és saját nagyobbik lánykája társaságában. S így bátran mondhatja, hogy személyében az igazi, Isten küldte anyaszívűek egyikével találkozhatott. Ezt érezhetik az alábbiakban közölt, prózaversnek beillő húsvéti gondolatsor olvasói is, a Bábel Antónia, e bibliás nevű fiatal írónő tollából felröppent ünnepi üzenet szövegében elmélyülve.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .