Egy katolikus pap is megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét

Fotó: La-Croix.com

 

Újév napja az egyik alkalom, amikor a francia köztársasági elnök átadja ezt a magas rangú kitüntetést elsősorban francia állampolgároknak, bár külföldiek is megkaphatják. A másik időpont július 14-e, Franciaország nemzeti ünnepe. Tavaly júliusban százegy személyt tüntetett ki Emmanuel Macron elnök, az idei év első napján pedig háromszor annyian vehették át az elismerést. Egy évvel ezelőtt François Hollande elnök 731 embernek ítélte oda a kitüntetést.
Jean-Robert Armogathe, a Párizsi Főegyházmegye papja a francia főváros egyik neves felsőoktatási intézményében (École Pratique des Hautes Études) „A vallási és tudományos eszmék története a modern Európában” tanulmányok vezetője. 1947-ben született Marseille-ben. 1981 és 2017 között az egyik legrangosabb francia felsőoktatási intézmény, a párizsi École Normale Supérieure káplánjaként teljesített szolgálatot.
Armogathe a nemzetközi katolikus folyóirat, a Communio francia nyelvű kiadásának egyik alapítója, és számos tanulmány szerzője. 2010-ben az ő irányításával jelent meg a francia egyetemi kiadónál A kereszténység általános története című kétkötetes mű.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .