Egy brazil kisfiú gyógyulása a rákból

Fotó: Irmaoscavaleiros/Instagram

 

2015 októberében kezdődött a történet: akkor ment oda hozzájuk mise után a helyi O Caminho közösség egyik megszentelt életet élő tagja. Megkérdezte a kisfiuk nevét, és azt mondta, imádkozzanak a gyermekért Pio atyához. Addig még csak nem is hallottak a szentről, de rögtön utána­ol­vas­tak, és lelkes tisztelői lettek.
Akkor még nem tudták, miért kell Pio atya imáit kérni Lázaróért, ám úgy tűnik, a Lélek működött a megszentelt életet élő testvérben. 2016 májusában ugyanis az akkor másfél éves kisfiúról kiderült, retinoblas­tomája van, rosszindulatú daganat támadta meg a szemét. Hirtelen új értelmet nyert a Pio atyához mondott ima. Az édesanya elmondta, a hitük és Pio atya közbenjárásában való bizalmuk adott erőt nekik. Lázaro számára a következő kilenc hónap a műtétekről és a kezelésekről szólt. A bal szemét elvesztette. „Az utolsó kemoterápia után Pio atya állandó védelmét kértem Lázaro számára, és ígéretet tettem a szentnek, hogy egy őt ábrázoló gyönyörű szobrot ajándékozok az O Caminho noviciátusának.” Greicy Schmitt 2017 januárjában tette ezt a fogadalmat, és Pio atya szobra 2017. szeptember 23-án, az emléknapján, helyére is került.
Lázaro meggyógyult. Szüleivel és két bátyjával Paranában él, mindhárom fiú ministrál. Vannak, akik szerint a kisfiú gyógyulása kizárólag az orvosok hozzáértésének köszönhető, ám ne feledjük: Isten gyakran emberi eszközökön keresztül működik. Pio atya közbenjárása segített, hogy a család erős maradjon, és ne veszítse el a reményt. S talán okkal hihetjük, kiesdették a kegyelmet Istentől, hogy az Úr vezesse a Lázarót kezelő orvoscsoportot, és ő erősítse meg a kisfiú egészségét. Kérjük, hogy a hit, amely átvezette a Schmitt családot ezen a súlyos próbatételen, és megőrizte őket erőben és reményben, legyen továbbra is szikla és erős alap számukra. Kérjük Pio atyát, hogy továbbra is vigyázzon Lázaróra és testvéreire, egész életükben. Pio atya, könyörögj érettünk!

Fordította: Verestói Nárcisz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .