Égi hang egy showműsorban

Mivel ebben a műsorban a zsűritagok háttal ülnek a színpadnak, valóban csak a jelentkező hangja alapján választanak. Ha tetszik nekik, amit hallanak, megfordulnak, és ezzel továbbjuttatják őt. Amikor látták, ezúttal kivel van dolguk, megkérdezték tőle, valódi apáca-e, mire ő azt felelte: a legvalódibb. „Miért jött a műsorba?” – hangzott az újabb kérdés, és rá a válasz: „Kaptam egy ajándékot, amit továbbajándékozok.” A nővér Ferenc pápára utalt, aki azt kéri a keresztényektől, hogy lépjenek ki a falak mögül, és menjenek evangelizálni. A szentatya inspirálta hát, hogy részt vegyen a tehetségkutatóban, és mint mondta, várja, hogy a pápa őt is felhívja telefonon.


Fellépése után a nővérnek mentort kellett választania a zsűritagok közül. Azt választotta, aki először fordult meg, és ő a rapper, J-Ax volt, aki magát csak Ördögnek nevezi. (Egyébként ő volt az, aki a produkció láttán kissé elérzékenyült.) A férfi azzal ugratta a nővért, hogy alkossanak duót, és legyen a nevük: Az ördög és a szenteltvíz. Cristina szerint J-Ax a fiatalokat képviseli, és ő épp előttük szeretne tanúságot tenni, ezért lehet belőle jó mentor.

 

Cristina mindig énekes akart lenni, lelkesen nézte hát a tehetségkutatókat, és korábban is jelentkezett néhány ilyen megmérettetésre, de nem volt sikere. Bár vallásos családban nőtt fel, kamaszként eltávolodott az egyháztól, és haragudott Istenre, amiért nem segített neki, hogy híres énekes legyen. Mikor egyetemre járt, az anyja egy színésznő tanúságtételét hallgatta a tévében, aki főszereplőt keresett az orsolyita nővérek centenáriumára készülő musicalhez. A lány jelentkezett, meg is kapta a szerepet, majd vívódni kezdett, hogy szerzetesnő legyen-e. Négy hónap után döntött. Ám sokan háborogtak, hogy nem kellene eltékozolnia az adott- ságát. A nővér a brazíliai São Paulo külvárosában töltötte a noviciátust, utcagyerekek között, akikhez a zenével tudott közel kerülni.

 

Most Milánóban, óvodában és egyetemi kollégiumban szolgál, hittanórákat tart, és segít a plébánián, meg persze énekel a templomban. Szerinte a hit olyan, mint a hang. Hallgatnunk kell, úgy, hogy a háttérzaj ne terelje el a figyelmünket, és felszabadító lesz válaszolni Jézus hívására. Egy utolsó történet: ha valaki versenyezni vagy vizsgázni megy, az olaszok azt mondják: „Kerülj a farkas szájába!” Mire a válasz: „Dögöljön meg a farkas!” Cristina nővér viszont egy interjúban így felelt a jókívánságra: „Krisztus karjába!”

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .