Egerszalóki találkozó a hivatásról szól

Az idei téma még a nemrégiben lezárult Szent Pál-évhez, valamint a papság évéhez is kapcsolódva a hivatás. Természetesen a hivatást tágabb értelemben, nem kizárólag a papi és szerzetesi hivatásokra gondolva értelmezzük és dolgozzuk fel a találkozón. Ternyák Csaba egri érsek a szentségre buzdította a fiatalokat a találkozóra szóló meghívójában. Kerényi Lajos pedig ezzel kapcsolatban Pilinszky Jánost idézte a „Szalókra” hívó levelében: „…a szentek jelenlétének észrevétlensége a legfőbb erő és legáldásosabb, realitás közöttünk, egy olyan korban, amely a publikálás, a felülkerekedés, az erőtöbblet és önmutogatás meddő káprázatában él.” A szervezők a tavalyi nagy sikerű, Egerben megrendezett országos ifjúsági rendezvény, a Magyar Sydney tapasztalatait is felhasználva ebben az évben az eddigieknél is színesebb, sokrétűbb programszerkezetet dolgoztak ki. Így a hagyományos előadások és kiscsoportos beszélgetések mellett úgynevezett műhelyek (workshopok) és fesztiválprogram is várja a fiatalokat.

Az előadók közt lesz Kerényi Lajos piarista atya, Magyar Balázs pszichiáter, Hajdó István atya, Süveges Gergő televíziós műsorvezető. A találkozón képviselteti magát a verbita missziós szerzetesrend, a szociális testvérek, a Jézus Szíve Társasága, a domonkos nővérek, a Háló, a ferences kisnővérek, a ferences harmadik rend, a pálos nővérek, a Sacre Coeur, a Jó Pásztor nővérek, a Regnum Christi mozgalom, a Faludi Akadémia, a Házas Hétvége mozgalom. Lesz „Láthatalan színház”, bibliadráma, kézműves foglalkozás. Zenél majd az Olgyay család, valamint az Eucharist, az imperfectum, a Só, a Nem adom fel, és a Forró capuccino együttes. A találkozó nagyszínpadi eseményeinek, előadásainak, koncertjeinek többkamerás közvetítése élőben is figyelemmel kísérhető lesz itt, a találkozó honlapján: www.szalokitalalkozok. hu.

(További tudnivalók a találkozóról: info@-szalokitalalkozok.hu; 06-30-6454838-(Federics Róbert).

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .