Dunai hajóbaleset

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek táviratban fejezte ki részvétét Jom Szudzsong Andrea (Yeom Soo-jung Andrew) bíborosnak, a Szöuli Főegyházmegye érsekének a május 29-én este Budapesten történt dunai hajóbaleset miatt, amelyben több dél-koreai állampolgár életét vesztette.
Az MTI-hez május 30-án, csütörtökön eljuttatott távirat szerint Erdő Péter szomorúan értesült a koreai turistákat szállító hajó balesetének és elsüllyedésének tragikus híréről.
A bíboros osztozik az áldozatok családtagjai, a Szöuli Főegyházmegye és a Koreai Köztársaság gyászában.
„Kérem, fogadják őszinte részvétemet! Szentmisét ajánlok az áldozatok lelki üdvéért, és imádkozom a sérültek gyógyulásáért, valamint a családokért, akiket ez a tragédia sújtott” – fogalmazott Erdő Péter.
A Hableány nevű turistahajó egy szállodahajóval ütközött, majd felborult és elsüllyedt május 29-én, szerdán este. A jármű fedélzetén 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú személyzet. Lapzártánkig hét túlélőt találtak. Nyolc holttestet emeltek ki a vízből, és további húsz főt még keresnek.
Jom Szudzsong Andrea szöuli bíboros érsek meghívására Erdő Péter bíboros május 17. és 21. között Dél-Koreába látogatott, ahol előadást tartott a Koreai-félsziget békéjének elősegítésére létrehívott fórumon (Culture of peace: A pathway for the Korean peninsula).

*

Közbenjáró ima Boldog Salkaházi Sárához az áldozatokért

A Szociális Testvérek Társasága május 31-én egykori rendtársuk, Salkaházi Sára közbenjárását kérte a dunai hajóbaleset áldozataiért és gyászoló szeretteikért. Sára testvért 1944 decemberében lőtték a Dunába a nyilasok a ma az ő nevét viselő rakparton.
Urunk, eléd hozzuk mindazokat, akiknek életét a szerdai hajóbaleset közelről vagy távolról megrendítette.
Különösen is kérünk az áldozatokért és családjaikért Boldog Salkaházi Sára testvér közbenjárására, aki életét a gyengékért és szenvedőkért ajánlotta fel, és aki tudja, mit jelent a Dunában meghalni és eltemetve lenni.
Az ő imáiért és áldozatáért kérjük, Istenünk, adj vigaszt a gyászolóknak és minden érintettnek, az áldozatokat pedig öleld megváltó szeretetedbe.
Ámen.
Forrás és fotó: Mohai Balázs

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .