Don Bosco nyomában

A fővárosban május 21-én Erdő Péter bíboros mutat be szentmisét a Szent István-bazilikában, majd fáklyás felvonulást tartanak a bazilikából az óbudai tartományfőnökséghez, melyet a rend ifjúsági csoportja, a Szalim szervez.

2015-ben ünnepli a katolikus világ Don Bosco születésének kétszázadik évfordulóját. A bicentenáriumra készülve – Pascual Chávez szalézi rendfőnök kezdeményezésére – 2009 óta „zarándokol” a szent relikviája a Földet megkerülve. Ez idő alatt több mint százharminc országba jut el. Bejárta már Afrika, Ázsia, Amerika, Óceánia és részben Európa országait. Tőlünk Lengyelországba viszik majd az ereklyét, amely május 26-án, Bánrévénél hagyja el hazánkat.

Az itthon száz éve letelepedett magyarországi szaléziak életében egymást érik a nagy jelentőségű események. Éppen a Don Bosco-ereklyéjéről tartott sajtótájékoztató közben érkezett meg Ferenc pápa levele a Vatikánból, amelyben a szentatya meghatározta Sándor István szalézi vértanú boldoggá avatásának időpontját. Idén október 19-én Angelo Amato, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa végzi majd az ünnepélyes szertartást Budapesten. Az eseményen a tervek szerint jelen lesz Don Pascual Chávez is, aki arra a hétvégére időzíti magyarországi látogatását.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .