Don Bosco-emléknap Óbudán

A hazai Don Bosco-ünnepet jelenlétével megtisztelte és a szentmisét bemutatta Ivo Coelho atya, a szalézi család egyetemes tanácsának tagja, formációért felelős tanácsos.

A szertartás után Ábrahám Béla tartományfőnök a rend odaadó szolgálatáért Don Bosco-díjat adott át Máthé György szolnoki plébánosnak és Ónodi Gábornak, a szalézi munkatársak volt koordinátorának. Boldog Sándor István-díjban részesült Koblencz Attila budapesti és Molnár-Gál Béla kazincbarcikai munkatárs, a Savio Szent Domonkos-díjat pedig a Don Bosco kórus vezetője, Dorottya van der Meer vehette át.


A díjak átadását követően került sor a 2014 szeptemberében meghirdetett A Mi ötletünk, a Te bőröndöd című bőröndvetélkedő eredményhirdetésére. A játékban részt vevő fiatalok feladata az volt, hogy tegyék bele saját bőröndjükbe mindazt, ami számukra Don Boscót, Boldog Sándor Istvánt vagy a szalézieket jelképezi. A szalézi társaság jóvoltából nem csak a dobogóra jutott helyezettek gazdagodhattak nyereménnyel. A bőröndvetélkedőben részt vevő valamennyi fiatal átvehetett egy-egy, Don Bosco életéről szóló könyvet.

A díjkiosztás után a Don Bosco kórus, a szalézi iskolák diákjai és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljai mutatták be műsorukat.

Az emléknapon jelen lévők megismerhették a szalézi szent életéről szóló, Gyermekek fénye című rockopera CD-felvételét is. A szerzőpáros, Szűts István zeneszerző és Szőke István Attila író, valamint az opera szereplői és a Kormorán együttes tagjai előadásában néhány dalt élőben is meghallgathatott a lelkes közönség.

Az előadások után a rendezők agapén látták vendégül az ország különböző településeiről érkezett vendégeket.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .