Diplomaosztó ünnepség a Pázmányon

Az ünnepségen részt vett Szilágyi Csaba prodékán, Nemesi Attila László dékán­helyettes, Alessandro Caprioli egyetemi lelkész, Hidas Zoltán, a Szociológiai Intézet vezetője, Pintér Károly, az Angol-amerikai Intézet vezetője és Pálfalvi Noémi, a hallgatói önkormányzat elnöke.
Alessandro Caprioli arra emlékeztette a végzősöket, hogy hálát kell adniuk mindazért, amiben részük volt az egyetemi évek alatt. „Nem elég pusztán az emberi elvárásoknak megfelelni; a munka, a kutatás, az anyagi gyarapodás, a siker, az emberi kapcsolatok Istentől kapott adományok, s ennek tudatában kell élnetek, Isten országát szolgálva.” Ezek után a hallgatók közösen elmondták a Pázmány Péter Katolikus Egyetem imáját.
Szilágyi Csaba prodékán a beszédében többek között kitért arra, hogy kutatások bizonyítják, a legfontosabb értékmérő nem a pénz, hanem az értelmes, sikerélményt nyújtó tevékenység. A diploma értékével kapcsolatban megállapította: „Olyan okleveleket adunk át, amelyek alapos felkészültségről tesznek tanúságot. A frissdiplomások a maguk szakterületén szenvedélyesen kutatják a bonyolult emberi világot, beszélnek idegen nyelveken. Ám mindezekhez lángoló lelkesedésre van szükség! És sohasem szabad feladni a terveinket, vágyainkat! Kívánom, hogy mindig legyenek értelmes, gondolkodó, okos értelmiségiek, akik képviselik azokat az értékeket, erényeket, amelyeket a katolikus egyetemen kaptak!”

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .