Délvidéki emlékhelyeken

 

Nemcsak városnézéssel töltöttük az időnket, hanem sikerült bepillantanunk az ott élő emberek életébe is. Találkoztunk a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola igazgatójával és néhány diákjával, akik nagy szeretettel fogadtak bennünket. Hallai Zoltán igazgató még arra is vállalkozott, hogy szabadidejét nekünk szentelje, és egy városnézés keretében bemutassa nekünk Nagybecskereket, valamint elvigyen minket az Elemér nevű faluba, Kiss Ernő aradi vértanú sírjához.

Szintén meghatározó élmény volt számunkra a találkozás a tordai néptánccsoporttal, amelyet tizennégy lelkes fiatal alkot. Finom süteménnyel és üdítővel fogadtak bennünket, majd rögtönzött táncbemutatót tartottak. Végül egy rövid táncot is megtanítottak az osztálynak. A tordai néptánccsoport októberben Balástyán lép fel. Osztályunk ígéretet tett nekik, hogy feltétlenül ellátogatunk Balástyára, hogy újra találkozhassunk velük.

Amerre jártunk Délvidéken, mindenhol nagyon sok szeretettel fogadtak bennünket. Remélem, a lányok felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. Külön köszönet Makai M. Csilla nővérnek a kiránduláson nyújtott sok-sok segítségéért.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .