Darnózseli megújulás

Pápai Lajos püspök nagylelkű intézkedésére az egyházközség jelentős mértékű adományban részesült, így idén befejeződhetett a parókia tetőcseréje, a bádogos és tetőfedő munkálatok, a külső és belső festés, színezés, valamint a nyílászárók cseréje és a kerítés felújítása.

Ezzel egyidejűleg a Jóisten további áldásos adományban is részesített bennünket. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 103/2012. (X. 1.) számú VM-rendelete alapján a vidéki örökség megőrzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoport közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások jogcímére benyújtott kérelmünknek részben helyt adott, és 18 324 333 Ft (nettó kiadási összeg: 14 428 609 Ft) összegű támogatást ítélt meg számunkra. A pályázati összeget a plébániatemplom külső tatarozására, a templomkert szépítésére és a plébániatemplomról mint helytörténeti kulturális értékről szóló kiadványok elkészítésére használhattuk fel.

Isten áldását kérve ezúton is köszönjük mindazoknak, akik munkájukkal hozzásegítettek minket ahhoz, hogy megszépüljön egyházközségünk!

A szerző esperes-plébános

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .