Cseh László

Szám szerint felsorolhatnánk sikereit, de arra nem lenne elegendő talán több oldal sem. Viszont érdemes kicsit elelmélkedni azon, mi is van már a háta mögött ennek a mindig szerény és készséges halásztelki srácnak, aki az egész ország Cseh Lacija lett. Még csak decemberben lesz huszonhét éves, és bár a legfényesebb medáliát még nem akasztották a nyakába, mégis annyit tett le az asztalra, amennyit más csak több évtized hosszú munkájával képes. Ezért is mondható: ha van valaki, aki megérdemelné az olimpiai aranyat, akkor ő az. Megszoktuk tőle, hogy a világversenyek előtt valamilyen betegség, sérülés vagy esetleg időátállási nehézségek hátráltatják. Idén Londonban ez utóbbival biztosan nem kell megküzdenie. Reménykedünk abban is, hogy az első kettővel sem. Mire számíthatunk hát, ha csakugyan minden körülmény jól alakul?Arra biztosan, hogy Cseh László mindent meg fog tenni azért, hogy álmai és egy nemzet álma megvalósuljon. S ha nem is mindegy, hogy olyan úszófenomén ellenfelei vannak, akik közül az egyik a már említett Phelps, a másik pedig Lochte, tehetségét és akaraterejét ezek a „körülmények” nem befolyásolják. Mi pedig bízunk benne, és szívből szurkolunk majd neki.

A végére viszont legkiemelkedőbb eredményeit mégis leírnánk. Nem akarunk ezzel semmit sem kijelenteni, vagy jósolni, csupán a puszta tényekkel zárnánk esélylatolgatásunkat. 2004. Athén – 3. hely, 2008. Peking – 2. hely, 2012. London – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..