Családi fotóalbum a Millenárison

Hiszen a nálunk jóval módosabb nyugat-európai országokban sem születik elég gyermek. Magyarország uniós elnöksége alatt felhívta a figyelmet a családok, illetve a gyermekvállalás támogatásának fontosságára. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium „Családi Kaleidoszkóp” néven fotópályázatot hirdetett meg. Célja szintén az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet az európai családokra. A kiírásra több száz fénykép érkezett. Küldtek fotót Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Finnországból, Ukrajnából, Romániából, Lengyelországból és természetesen Magyarországról. A zsűri tizenhat képet ítélt a legjobbaknak. A fődíjat Márkus Gábor családi fényképe nyerte el.


   
Kérdés ugyan, hogy a fotók alapján megjön-e a kedvük az európai fiataloknak ahhoz, hogy családot alapítsanak. Az pedig szinte biztos, hogy a gyermekvállalás útjában álló akadályok egy ilyen fotópályázattól nem gördülnek el. A képek azonban szívet-lelket melengetnek. És ettől máris élhetőbb az élet.


    
A kiválasztott tizenhat kép augusztus 1-jéig látható a Millenáris Parkban, a teljes képgyűjtemény a kaleidoszkop.kormány.hu internetes oldalon tekinthető meg.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .