Büntetik az abortuszellenes weboldalakat

 

A francia parlamentben február 16-án elfogadott törvény az internetes oldalakra is kiterjeszti az abortusz akadályozásának tilalmát. Hetekig tartott a szenátus és a nemzetgyűlés vitája, végül az utóbbi véleménye győzött. Az új törvény értelmében két évig terjedő börtönbüntetéssel és harmincezer eurós pénzbírsággal sújtható az, akiről úgy ítélik meg, hogy felelős olyan kijelentések vagy javaslatok terjesztéséért, amelyek lebeszélő célzattal szándékosan félrevezető tájékoztatást adnak az önként vállalt terhességmegszakítás jellemzőiről, következményeiről. A szocialista többség mellett a centristák egy része is a törvény mellett szavazott.
Laurence Rossignol szocialista családügyi miniszter szerint csak azokat az internetes oldalakat büntetik, amelyek semlegesnek mutatják magukat, elhallgatva azt, hogy abortuszellenesek. „A harcos abortuszellenesek továbbra is szabadon kifejthetik véleményüket az abortusszal szemben, azzal a feltétellel, hogy őszintén megvallják, kik ők, mit tesznek, és mit akarnak” – mondta. Az ellenzék – amely szerint ezzel valóságos cenzúrát vezet be a kormány – azt ígéri, megtámadja a törvényt az alkotmánybíróságon. Számos francia életvédő szervezet tiltakozik a törvény ellen, amely véleményük szerint súlyosan megsérti a szólásszabadságot.

Forrás és fotó: Avvenire.it

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .