Boldogok az irgalmasok

Boldog II. János Pál pápa nagy vágya volt, hogy az irgalmasság tisztelete az egész világon elterjedjen, és az Isteni Irgalmasság-bazilika felépüljön. Lelkipásztori látogatásai alkalmával, különösen a harmadik világban, a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában és Kubában megtapasztalta az isteni irgalmasság üzenetének terjedését.Hazánkban eddig három konferenciát tartottunk az isteni irgalmasságról, mindhármat Budapesten.
Idén Beer Miklós püspök ad otthont az eseménynek, amelynek Erdő Péter bíboros a fővédnöke; a szervezőbizottság elnöke Katona István püspök. A nap folyamán tanúságtételek hangzanak el, szentségimádás lesz, és végig biztosítják a gyónásra való lehetőséget.
Az esti hálaadó szentmisét Alberto Bottari de Castello érsek, nuncius mutatja be a jelen lévő püspökökkel és paptestvérekkel. A szentmise után az egyházmegyék megbízott küldöttei átveszik az Isten irgalmas szeretetére emlékeztető égő gyertyát, azzal az ígérettel, hogy egyházmegyéjükben igyekeznek előmozdítani az isteni irgalmasság tiszteletét. A szertartást követően személyes ima lesz a szív sebeinek gyógyulásáért.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .