Boldog Gizella-zarándoklat Veszprémben
Fotó: Veszprémi főegyházmegye

 

Boldog Gizella ereklyéjét a szentmise idejére díszes körmenetben vitték a Szent­háromság téren felállított színpadra, ezúttal a Fatimai Szűzanya szobrával együtt, mivel Fatima közelében éppen száz évvel ezelőtt, 1917. május 13-án jelent meg Szűz Mária a három pásztorgyermeknek.
A veszprémi ünnepi szentmise szónoka Tamás József gyulafehérvári segédpüspök volt. A történelem bizonyság arra, hogy amilyen mértékben Isten meghal az ember tudatában, olyan mértékben hal meg az ember a maga emberségében – fogalmazott homíliájában a segédpüspök. Hangsúlyozta: Boldog Gizella ünnepe arra figyelmeztet, hogy erősödnünk kell keresztény öntudatunkban, mert ha sokan vagyunk és sokan leszünk, akik így gondolkozunk és így élünk, akkor e népnek nemcsak múltja, hanem jövője is lesz.
A szentmise végén ötödik alkalommal adták át a Szent Imre-díjat a főegyházmegye kilenc tanulójának. További huszonnégy tanuló oklevelet vehetett át.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..