Boldog Gizella-zarándoklat Veszprémben

Fotó: Veszprémi főegyházmegye

 

Boldog Gizella ereklyéjét a szentmise idejére díszes körmenetben vitték a Szent­háromság téren felállított színpadra, ezúttal a Fatimai Szűzanya szobrával együtt, mivel Fatima közelében éppen száz évvel ezelőtt, 1917. május 13-án jelent meg Szűz Mária a három pásztorgyermeknek.
A veszprémi ünnepi szentmise szónoka Tamás József gyulafehérvári segédpüspök volt. A történelem bizonyság arra, hogy amilyen mértékben Isten meghal az ember tudatában, olyan mértékben hal meg az ember a maga emberségében – fogalmazott homíliájában a segédpüspök. Hangsúlyozta: Boldog Gizella ünnepe arra figyelmeztet, hogy erősödnünk kell keresztény öntudatunkban, mert ha sokan vagyunk és sokan leszünk, akik így gondolkozunk és így élünk, akkor e népnek nemcsak múltja, hanem jövője is lesz.
A szentmise végén ötödik alkalommal adták át a Szent Imre-díjat a főegyházmegye kilenc tanulójának. További huszonnégy tanuló oklevelet vehetett át.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .