Bokrétaünnep

Meszlényi Zoltán vértanú püspökről első alkalommal neveznek el templomot Magyarországon azóta, hogy 2009-ben megtörtént a boldoggá avatása.

 

Musits Antal plébános korábban a Magyar Kurírnak elmondta, hogy a Budapest XI. kerülethez tartozó Szent Adalbert-plébánia területén már 1928-ban felvetődött az önálló templom építésének igénye, ám a közösség jelenleg csak egy lakóházban kialakított kápolnában gyakorolhatja a hitét. Csupán a rendszerváltás után jöhetett szóba újra a templomépítés terve, amit az könnyített meg igazán, hogy a plébánia 2008 decemberében kilencvenkilenc évre ingyen megkapta az önkormányzattól az Etele út és a Petzvál József utca sarkán álló, mintegy kétezer-háromszáz négyzetméteres területet. Tavaly Szent Adalbert ünnepén, április 23-án Erdő Péter bíboros letűzte a templom helyén a keresztet, és elhelyezte az épület alapkövét.

 

A templomot a tervezettnél csaknem két évvel korábban, előreláthatólag idén augusztusban fogja felszentelni Erdő Péter bíboros.

 

A Boldog Meszlényi Zoltán-templom tornyában három harang lakik majd, köztük egy új, amelyet a névadó püspök tiszteletére öntetett egy mecénás.

 

Fotó: Thaler Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..