Biztos úton

Mi Jézus Krisztus biztató szavára figyelünk: „Ne félj, te kisded nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja országát” (Lk 12, 32). Jézus biztos útra hív!

Ez Isten szeretetének útja benned, nőiességedben vagy férfiasságodban, párkapcsolatodban, jövőbeli családod életében!

Az idei, immár harminckettedik márianosztrai zarándoklaton nemcsak a Pilis és a Börzsöny csodálatos hegyeit járjuk végig, hanem az Úr örök szeretettervét is kutatjuk, amellyel kijelölte a kapcsolatok útját. Ugyanolyan világos útjelzők ezek, mint a turistautak jelzései a fákon, amelyek abban segítenek, hogy biztos úton maradjunk. Ám ahhoz, hogy a természetjáró ne tévedjen el, azért bizonyos jártasságra is szükség van az erdőben. Kell, hogy jártasak legyünk a családi életre készülés evangéliumi értékeiben is. A zarándokúton ezekre figyelünk.

Másrészt az utakat érdemes karbantartani, a lemálló jelzéseket újrafesteni. Az Isten is szívünkbe oltott olyan biztos jeleket, mint amilyenek a férfias erő, a női gyöngédség, a jellemesség, a lelki tisztaság, a testi önuralom és a hűség az igenhez, és még hosszan lehetne sorolni. Azért is zarándokolunk, hogy ezek a jegyek fölragyogjanak bennünk.

Ha szeretnéd életedet sziklára építeni, tarts velünk, és „lázadj” a valódi értékek mellett!

A zarándoklat hitből fakadó együttlét, és az a célja, hogy hitünket, keresztény elkötelezettségünket az egyház közösségében megerősítsük, hogy őszinte szívvel, Istent keresve előrehaladjunk életünk zarándokútján. Ennek megfelelően a következőkre számíthatsz.

Naponta tizenöt-húsz kilométer hegyi utat teszünk meg gyalogosan, hátizsákunkban cipelve túrafelszerelésünket és háromnapi élelmünket. Egész úton lemondunk a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról, a magnózásról, rádiózásról, a mobiltelefon használatáról. A szervezőknél lesz telefon, az szükség esetén rendelkezésedre áll. Kérünk, hogy a három nap alatt a szervezők és a csoportvezetők egyéb kéréseit is vedd figyelembe.

A két éjszakát otthonról hozott sátrakban töltjük. Az elhelyezésre többféle megoldás létezik: egyszemélyes sátor, családos sátor (házaspároknak vagy testvéreknek), továbbá fiú– vagy lánysátor. Aki járatlan a túrázásban, annak a szükséges túrafelszerelésről a honlapunkon tájékoztatást adunk. Élelemről mindenkinek magának kell gondoskodnia hazulról hozott ennivalóval. Vizet, forró teát a szervezők adnak. A második napi közös meleg ételhez tányért és kanalat mindenki hozzon magával.

A sátrakat teherautó szállítja naponta a szálláshelyre. A személyes csomagját mindenki maga viszi. Ehhez erős, jó állapotban lévő hátizsákot érdemes választani. A zarándoklaton orvos is részt vesz, és szükség esetén ellátja a rászorulókat, továbbá biztosítja a szakszerű betegszállítást. Április 29-én reggel nyolcig találkozunk a 218-as BKV-busz Pilisborosjenői téglagyár megállójánál, vagy kilencig a pilisborosjenői kálváriánál (a Volán-busz végállomásától gyalog egy kilométer).

Vidéki és külföldről érkező zarándokok budapesti szállásigényüket minél hamarabb, legkésőbb április 25-éig jelezzék a következő számon: +36 30 555 4341.

VMP

Jelentkezés a zarándoklatra

A http://marianosztra.zarandoklat.hu weboldalon vagy a KIM irodában: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 10. Tel: 06-1-484-0734, mobil: +36-30-555-4341, mail: marianosztra@zarandoklat.hu.

 


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .