Biztonságban a vakáció idején is

Minden évben várva várt esemény a nardai karitásztábor, amelynek idén is a volt plébániaépület és annak hatalmas kertje ad otthont. A karitász munkatársai nyolc héten át több száz gyermeknek kínálnak tartalmas időtöltést, kikapcsolódást és felügyeletet. „Fontos ez a gyerekeknek, de a szülőknek is, hiszen míg ők dolgoznak, a gyerekeket a vakáció alatt is biztonságban tudhatják” – fogalmazott Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Hozzátette: huszonkét éve szerveznek táborokat, és tizenkét évvel ezelőtt találtak otthonra a Szombathelyhez közeli, főként horvátok lakta község plébániájának kertjében. Tuczainé Régvári Marietta elmondása szerint évről évre építették, csinosították a tábort. Tavaly 20–28 millió forintot költöttek rá különböző adományokból és pályázati forrásokból, de augusztusban, az utolsó turnus végén egyetlen éjszaka alatt szinte földig rombolta a vihar. A szél ledöntötte és megrongálta a sátrakat, székek, asztalok, játékok törtek össze, sőt a kiszolgálóépületekben is komoly károk keletkeztek. Évente ezerkétszáz gyerek táborozhat Nardán. Egyhetes turnusokban pihenhetnek, sportolhatnak, lovagolhatnak, íjászkodhatnak, és elviszik őket a celldömölki Vulkán Fürdőbe is – mondta el az egyházmegyei karitászigazgató. A megnyitón részt vett Soltész Miklós, a miniszterelnökség államtitkára, aki arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a viharban megrongálódott tábor újjáépítését tizenötmillió forinttal támogatta a kormányzat. Hozzátette: a Szombathelyi Egyházmegye táborait összesen huszonhétmillió forinttal támogatták az elmúlt évben: ezzel több ezer gyermek nyaraltatásának költségeihez járultak hozzá.
A tábor újjáépült létesítményeit megáldotta Székely János szombathelyi megyéspüspök. Szentbeszédében arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy életüket Jézusra építsék, mert akkor jöhet bármi, mindig sikerül majd legyőzniük a nehézségeket. A tábor nyolc héten át, augusztus 12-éig várja a gyerekeket. Idén is érkeznek táborozók Heves megyéből, Pétervásáráról és a környező falvakból. A gyerekekre számos önkéntes felügyel, köztük kispapok is.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .