Bizalmatlanság, vádaskodások

Pizzaballa így nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak: „Remélem, nem történik visszalépés, nem nyer újra teret a megfélemlítés stratégiája, ahogyan az a korábbi években történt. Remélem, a merénylet elszigetelt jelenség marad. Igaz azonban, hogy visszaesés tapasztalható, főleg a politikai kapcsolatok terén, és ennek következtében más területeken is.” Pizzaballa azt tartja a legnagyobb gondnak, hogy a politikai vezetők bénultan állnak az események láttán: félnek, vagy nincs erejük nagyobb horderejű döntéseket hozni. Mindkét részről bátorságra lenne szükség, és ez a mozdulatlanság egyre nagyobb bizalmatlanságot, vádaskodást szül.

Az olasz televízióban az izraeli apostoli nuncius, Antonio Franco nyilatkozott, aki szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyzetet meg kell oldani.

Intézkedésekre van szükség, nem pedig erőszakra és ártatlan áldozatokra – mondta az izraeli nuncius. Imádságában legfőképpen azt kéri, hogy ne szabaduljon el újra az erőszak. „A kialakult helyzet elkötelezett cselekvést sürget, mindenkinek saját felelőssége szerint” – mutatott rá. – A negatív helyzetek megoldásán kell dolgozni, mert az igazságtalanság, a feszültség nem olyan állapotok, amelyek hosszan tarthatnak: ha nem lép az, akinek felelőssége, akkor azok lépnek, akik rossz eszközöket alkalmaznak. „Ha vannak más megoldások, minden részről jóakaratra van szükség, hogy ezeket alkalmazzák is, és mindenkinek erőfeszítéseket kell tenni a béke érdekében” – idézi Franco szavait a Zenit hírügynökség.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .