Bíborosi látogatás a szociális testvéreknél

Vannak testvérek, akik közvetlenül – például családterapeutaként vagy védőnőként –, mások közvetve szolgálják a családvédelem ügyét. Mindannyiunk számára ajándék volt Erdő Péter bíboros családszinódusról szóló előadása, amely áttekintette a rendkívüli szinódus célját, történetét, főbb témaköreit, a tanácskozáson megfogalmazott különböző véleményeket, és nem utolsósorban a család helyét és szerepét az egyházban, a társadalomban és az evangelizációban. A vélemények zűrzavarában szükségesek az ilyen alkalmak, amikor a testvérek együtt hallgatják meg az egyház tanítását.

A közösség a közelmúltban a világítótorony szimbólumával fogalmazta meg küldetését. Jó és megerősítő volt hallani, hogy a bíboros ugyanezt a képet használta az egyházra és a szinódusra.

Az egyház szívében érezhettük magunkat ezen a délelőttön, amely az Erdő Péter bíboros által bemutatott szentmisével zárult.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .