Bencés szakiskola Budapesten

Az épület több mint száz évig adott otthont különféle tanintézeteknek. Kezdetben elemi iskolaként működött, később a Zrínyi Ilona Leánygimnázium kapott helyet benne. A II. világháború után általános iskola volt, ám néhány évvel ezelőtt a gyerekek alacsony létszáma miatt be kellett zárni. Most a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával ebbe az épületbe költözhetett a bencések szakiskolája.


Ide a jövőben azokat a diákokat várják, akik az érettségi mellett szakmát is szeretnének szerezni egy olyan intézményben, mely „egyszerre otthon, szellemi és lelki centrum, alkotó- és tudásbázis és szakmai műhely, amely egyaránt alkalmas a korszerű ismeretanyagok színvonalas átadására és a nevelésre, a tehetségek kibontakoztatására és a szabadidő hasznos eltöltésére”.

 

Erdő Péter ünnepi köszöntőjében személyes élményeit is felidézte, hiszen ebbe az épületbe járt általános iskolába. Áldásában arra biztatta az iskola nevelőit és diákjait, hogy a tanítás és a tanulás során az igazságot az igaz Istent imádva kutassák. Illesszék egybe „az emberi bölcsességet az evangélium igazságával”.

Fotó: Thaler Tamás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .