Békét, ne háborút!

„Az édesanyám zsidó, az édesapám palesztin. Én az ő vonásaikat viselem” – írta a fényképéhez az egyik lány. Egy másik pedig a következő feliratú papírral pózol: „Az anyám zsidó. Az apám muszlim. Hogyan lehetnék az ellensége saját magamnak?” „Miért nem tudjuk egyszerűen csak szeretni egymást?” – kérdezi egy zsidó és egy muzulmán lány, akik barátnők. Egy szerelmespár, egy zsidó fiú és egy muszlim lány képe mellett pedig a következő szöveg szerepel: „Egy Isten, egy szerelem”.

A Jews & Arabs Refuse To Be Enemies nevű Facebook-oldalt egy izraeli férfi, Abraham Gutman hozta létre, és már közel harmincezren csatlakoztak hozzá, de sajnos gyűlölködő kommentek is érkeztek. „Azoknak az embereknek a közösségét szeretnénk életre hívni, akik ellenzik ezt a fajta beszédet. Szeretnénk mindenkit emlékeztetni arra, hogy végső soron mindannyian emberek vagyunk” – nyilatkozta a férfi. Ám a legtöbb poszt és komment üzenete – hál’ Istennek – ez: senki sem lehet az ellenségünk a nemzetisége vagy épp a vallása miatt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .