Befejeződött a Szent Sír restaurálása

 

 

Antonia Mariopoulu, a munkálatok tudományos koordinátora a Szentföldi Ferences Kusztódia Keresztény Médiaközpontjának adott interjújában elmondta, hogy a restaurálás különböző szakaszaiban rendkívüli pillanatokat élhettek meg, elsősorban tavaly októberben, amikor felnyitották Jézus sírját. Erre ugyanis most először került sor az utóbbi kétszáz évben, és a történelemben is csupán harmadszor. Egy márványlap alatt egy másik szürke márványlapot találtak, amelyet föld borított. A három keresztény közösség a Szent Sír őrzőinek engedélyével eltávolíttatta róla a földet. E második márványlap alatt találták meg azt a faragott sziklát, amely arról tanúskodik, hogy ezen a helyen valakit eltemettek. A hagyomány szerint itt helyezték el Krisztus testét.
A munkálatok tudományos koordinátora élő műemléknek nevezte a Szent Sírt, ahol zarándokok milliói imádkoznak szüntelenül. Hozzátette, nagy áldás, nagy felelősség és egyben nagy kihívás is volt a restaurálás, amely életre szóló élményt jelentett a kutatócsoport tagjai számára.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .