Becket-ereklye Esztergomból Londonba

Az Esztergomból érkezett ereklyét a székesegyház főbejáratánál Erdő Péter bíboros és Vincent Nichols bíboros fogadta, majd a relikviát elhelyezték a katedrális oltárán, az Angliában őrzött Becket-ereklyékkel együtt.
Az ünnepi liturgikus eseményen jelen volt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita. A vesperáson részt vett és a szentmisén koncelebrált Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, valamint az angol-walesi katolikus püspöki konferencia tagjai. Jelen voltak továbbá az anglikán püspöki kar, a brit kormány, valamint a szellemi és a művészeti élet vezető képviselői.
A vesperás és a szentmise része volt annak az egy héten át tartó nagyszabású rendezvénysorozatnak, amelynek keretében bemutatták Nagy-Britanniában Becket Szent Tamás, Canterbury mártír érseke Esztergomban őrzött ereklyéjét. Az eseménysorozat részeként az anglikán érseki palotában szimpóziumot tartottak Becket Szent Tamásról. E rendezvényen mások mellett Vincent Nichols, valamint Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház vezetője tartott előadást.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .