Bátraknak

Talán senki sem lepődik meg azon, hogy Argentínából jelentkezett a legtöbb zarándok a találkozóra, persze a brazilokon kívül. Csak Buenos Airesből hatezren, az ország más részeiből pedig több mint húszezren érkeznek majd Rióba. Azt mondják, alig várják már, hogy ismét találkozzanak „Jorge atyával”. A pápa egyébként egy drogfüggők leszokását segítő központot is megnyit majd a találkozó ideje alatt. Programjai között szerepel továbbá, hogy ellátogat az egyik nyomornegyedben élő közösséghez, találkozik börtönben lévő fiatalokkal, gyóntat, és együtt is ebédel ifjakkal. A legizgalmasabb talán az lesz, amikor a tengerparton, a Copacabanán köszönti majd őket.


Egy férfi háromezer kilométert gyalogol csak azért, hogy személyesen találkozhasson vele. Még márciusban indult el Északkelet-Brazíliából, egy nappal azután, hogy Bergoglio bíborost pápává választották. Útközben pedig a hitről beszél az embereknek.

A több millió fiatalnak mintegy háromszáz helyszínen tartanak majd katekéziseket: plébániákon, templomokban, torna- és előadótermekben. Ferenc pápa pedig teljes búcsút hirdetett azoknak, akik részt vesznek a találkozón, akár „csak” lélekben, a médián keresztül. N. E.

Az Új Ember olvasóit a helyszínen tartózkodó munkatársunk, Nagy Enikő fogja tudósítani a világtalálkozóról. Cikkei megjelenéséig személyes élményeiről internetes blognaplóban számol be, mely a következő címen érhető el: http://enciklika.blogspot.hu/

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .