Barcelonai terrortámadás

 

A nemzetközi közösség is együttérzésének ad hangot az újabb merénylet miatt, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Spanyolországban utoljára 2004-ben, Madridban történt hasonló terrortámadás.
A spanyol püspöki kar a következő közleményt adta ki a merényletet követően: „E tragikus és gyűlöletből fakadó tett láttán a spanyol püspöki konferencia lelki közelségét fejezi ki és imádkozik az áldozatokért és családjaikért. Ugyanakkor a terrorizmus minden megnyilvánulását elutasítjuk, amely egy önmagából fakadóan perverz gyakorlat. Egyáltalán nem fér össze az életről alkotott jogos és észszerű erkölcsi szemlélettel. Nemcsak súlyosan megsérti az élethez és a szabadsághoz való jogot, de egyben a legkeményebb intoleranciának és a totalitarizmusnak a megnyilvánulása.”
Mint ismeretes, augusztus 17-én késő dél­után egy fehér furgon robogott végig a barcelonai sétálóutcán, a La Ramblán. A kisteherautó embereket gázolt el, jelenleg tizenhárom halottról és nyolcvannyolc sérültről tudni. A rendőrség később az egyik terroristát agyonlőtte. Gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában is, melyben egy ember meghalt, hat megsebesült, kettő közülük súlyosan. Az öt terroristát a rendőrség megölte.

 

Augusztus 20-án szentmisét mutatott be a Sagrada Família-bazilikában Juan José Omella bíboros, barcelonai metropolita érsek a terrortámadás áldozataiért. A szertartást a katalán televíziók és rádiók egyenes adásban közvetítették.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .