Babazászló

Bizonyára sokak előtt ismert, hogy a Három királyfi, három királylány mozgalom Oberfrank Pál színművész ötlete alapján felkarolta ezt a kezdeményezést, ezért már hazánkban is vannak olyan kisebb települések, ahol az újonnan született életet babazászlóval köszöntik. Ez a zászló békésen megfér a nemzeti és az uniós lobogóval, és mindig csak rövidebb időre – hetekre – van kitéve. Köztudott, hogy a magyar emberek gyermekszeretőek, örömmel állják körül az újszülött ágyát, és gyönyörködnek az apró gyermek(ek)ben. Az országban sok helyen működnek a plébániákon babamama klubok, fiatal szülői közösségek, ahol az édesanyák és az édesapák megbeszélhetik egymással tapasztalataikat, s bátorítást, segítséget kapnak a többiektől. Épp ezért ne csak otthon vagy a polgármesteri hivatal előtt, hanem a plébánián is hirdesse zászló a közösség többi tagja számára a jó hírt, hogy gyermek született. Ezzel is a többiek elismerését, megbecsülését, örömét és szeretetét kifejezve.

Hitem szerint a babazászló elkészítése – ami lehetne egységes megjelenésű: ehhez sok ötlet található a haromkiralyfi.hu honlapon – az egyszeri anyagi ráfordítás mellett többszörösen visszatérő lelki többletet hoz, ami napjainkban, amikor az aggasztó demográfiai helyzet javítása a cél, különösen fontos. Nem véletlen, hogy a püspöki kar döntése nyomán az idén a családok kiemelt figyelemben részesülnek a családok éve alkalmából, ezért ennek az esztendőnek kézzelfogható hozománya lehetne, ha plébániai babazászlók hirdetnék: Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, fölszenteltelek, és prófétául rendeltelek a nemzetek javára. (Jer 1,5)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .