B. ú. é. K.

 

Ama embere nem képes Krisztus kezébe helyezni a jelenét, mert azt ő maga akarja a markában tartani. Aztán van, aki még akkor sem tud önfeledten örülni, ha valami nagyon jó dolog éri az életben, mert azonnal arra gondol, hogy ez csak átmeneti állapot lehet, s természetesen meglesz majd a böjtje is. Állandó aggodalomban, félelemben él, tart az esetlegesen bekövetkező rossztól, a betegségektől, katasztrófáktól. Nem tud mit kezdeni a tegnap és a ma örömével, sikerével, élete számos felejthetetlen pillanatával. Az ilyen ember a számára ismeretlen és éppen ezért félelmetes eljövendőt sem tudja reménnyel Krisztusnak adni, mert azt gondolja, ha összeszedi minden erejét és figyelmét, talán maga megvédheti féltve őrzött kis világát.


Krisztus mindkettőnek sokkal többet kínál, mint amit most birtokol, csak végre hinni kell benne, és elengedni mindazt, amihez annyira ragaszkodunk, s ami miatt nem tudunk hittel, reménnyel Krisztusra hagyatkozni.

 

Mi, az Új Ember néha talán túl magabiztos, aztán meg persze gyakran aggódó munkatársai is szeretnénk Krisztus kezébe tenni életünket, munkánkat, jelenünket és jövőnket, mert látjuk, hogy csupán emberi erőfeszítésből a katolikus sajtó ügye sem megy előre. Sokat dolgozunk azért, hogy olvasóink egyre színesebb, érdekesebb és színvonalasabb lapot kapjanak hétről hétre, de tudjuk, hogy a gazdasági nehézségek sokak számára már ezt az olcsónak mondható lapot is megengedhetetlenné teszik. Napjaink mindegyre változó technikai vívmányai sem a hagyományos újságoknak kedveznek, ezért is hálásak vagyunk olvasóink ragaszkodó szeretetéért. Magyarország katolikus hetilapját készítjük, és szeretnénk, ha egyházunk tagjai csakugyan az egész országban magukénak éreznék, ezért január második felétől külön egyházmegyei oldalakat indítunk az Új Emberben. Helyi vallásos eseményekről, búcsúkról, zarándoklatokról, katolikus közösségek és intézmények életéről szeretnénk még többször és még színesebben beszámolni. Ha mindezek saját rovatban jelennek meg eztán, olvasóink számára bizonyosan jobban követhetők lesznek az egyházmegyék történései.

A papírárak és a nyomdaköltség növekedése sajnos a mi lapunkat sem kerüli el, ezért idén is kisebb áremelésre kényszerülünk – januártól 175 forintba kerül az Új Ember –, cserébe azonban a közeljövőben gazdagabb Mértékadó műsormagazinnal és havonta bővebb világegyházi melléklettel is jelentkezünk majd. Szeretnénk, ha az ország legkisebb településére is eljutna az Új Ember által közvetített örömhír, és szeretnénk, ha az evangéliumhoz méltó lenne személyes életünk. De hisszük, hogy céljaink és vágyaink csak úgy teljesülhetnek, ha egész létünket Krisztusra bízzuk!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .