Az utcán élőkért

A Szent Egyed közösség és a Szeretet Misszionáriusai a budapesti utcákon élt és meghalt barátaikra emlékeznek február 21-én.
1983. január 31-én, Rómában a Termini pályaudvar mellett rosszul lett Modesta Valenti, egy 71 éves hajléktalan asszony. A kihívott mentők nem vitték el, mert piszkosnak találták. Kevéssel ezután az utcán meghalt. A Sant’Egidio közösség azóta minden évben Európa-szerte megemlékezik róla és azokról a barátairól, akik az utcán éltek és haltak is meg. Nevek, arcok, történetek, akikre nem emlékezik a város, akik azonban el vannak rejtve az Úr szívében.
A szentmisét Székely János esztergom–budapesti segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke mutatja be február 21-én, 15 órakor a józsefvárosi Szent József-templomban (Budapest VIII., Horváth Mihály tér).
A mise után az oltárt megnagyobbítják, és vendégül látják a szegényeket, az egyház ősi hagyományát felelevenítve. A templomban megterítenek, és a kapuvári Ízvadászok jóvoltából vasárnapi estebédre hívják a szegényeket.
A közösség szívesen fogad önkéntes segítőket a terítéshez, valamint adományokat a desszerthez. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: santegidio.budapest@gmail.com, illetve Rudik Márta: 06/30-230-8681.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .