Az új evangelizáció esélyei

Mivel XVI. Benedek pápa az őszi püspöki szinódus központi témájául az új evangelizációt jelölte meg, az egri napok szervezői – követve a Vatikán útmutatását – önmagunk evangelizációját állították előtérbe. Gáspár István nagymarosi plébános, az OLI igazgatója szavaival: „Természetesen kitekintettünk az evangelizáció különféle eszközeire és a társadalom adta kihívásokra, ám megértettük: mielőtt másokat evangelizálnánk, a munkát önmagunkon kell kezdeni. Csak az a hívő képes másoknak átadni Krisztus örömhírét, aki maga is befogadta azt.”


A válogatáskötetet Erdő Péter bíboros elméleti jellegű előadása nyitja A kérügmatikus hit alapjai címmel, amelyben részletesen kifejti, mit vallunk mi, keresztények a hit magatartásáról és megvallásáról. Székely János püspök A hit átadása a Bibliában címmel fejtette ki gondolatait a missziós lelkületről, az evangélium hirdetéséről, a hit lerombolására tett XX. századi kísérletekről. A kötet közepén található Lothringer Éva szerzetes nővér emlékezetes előadása az Y generációról, vagyis a világháló, a YouTube internetes videomegosztó portál vonzásában nevelkedett nemzedékről, az ifjabb korosztályok között egyre táguló szakadékokról, a nyelvhasználat különbözőségeiről. (Az előadóval lapunk február 5-i számában nagyinterjút olvashattak e témáról.) A kötet második felében szerepel többek között a Gorove házaspár előadása a családevangelizációról, továbbá Bíró László püspök tanítása önmagunk evangelizációjáról. A könyv egyéni elmélkedéshez, léleképítéshez, illetve plébániai közösségek összejöveteleihez is nagyszerű segédanyag.

(Meghirdette nekünk Isten országát. OLI, 2012)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .