Az U2 gitárosa a Sixtus-kápolnában

The Edge – valódi nevén David Howell Evans – négy számot adott elő a Sixtus-kápolnában kétszáz orvos, kutató és a rákbetegeket segítő más személy előtt. Leonard Cohen If it be your will című számának feldolgozását, illetve a U2 Yahweh, Ordinary love és Walk on című dalait játszotta el egy fiatalokból álló, héttagú ír kórus közreműködésével.
A rockzenész, akinek apja áprilisban hunyt el rákban, lánya pedig leukémiából gyógyult fel, a rákkutatás ismert támogatói közé tartozik. A vatikáni koncertet a regeneratív gyógyítás lehetőségeivel foglalkozó nemzetközi konferencia résztvevői számára rendezték. A tanácskozáson Joe Biden amerikai alelnök is felszólalt.
A gitáros a közönséghez szólva megemlítette, mennyire meglepte a felkérés, hogy a XVI. századi reneszánsz mester, Michelangelo csodálatos freskóival díszített kápolna falai között lépjen fel. A U2 frontemberére, Bonóra utalva viccelődve megjegyezte: az ilyen meghívásokat más szokta kapni.
A zenész köszönetet mondott Ferenc pápának és más egyházi méltóságoknak, amiért átengedték a kápolnát a koncert számára. The Edge a műsort a szentatyának ajánlotta, akit „a nép pápájának” nevezett. „Csodálatos munkát végez, és folytassa is minél tovább” – mondta. A pápa nem volt jelen a koncerten, de híradások szerint a rockzenész pénteken találkozott vele a konferencián.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .