Az imádság biztos útján

Az imádság a testvéri szeretetre indít. Szent Teréz példát mutat az egyház, anyánk szeretetére is. A pápa idézi a szent híres költeményének utolsó sorát: „Isten egyedül elég!” Üzenetében hangsúlyozza: a misztikus Teréz nem szakadt el korától, átélte annak minden nehézségét. „Amikor a világ ég, nem szabad időnket jelentéktelen dolgokra vesztegetni.” Avilai Szent Teréz üzenete napjainknak is szól: nem csak a szemlélődő szerzeteseknek, hanem minden kereszténynek megmutatja az Istenhez vezető biztos utat. „A mai ideiglenes kultúrában jelzi a mindenkori hűség útját, a remény nélküli világban megmutatja a szerelmes szív termékenységét. A bálványok előtt hódoló világban azt kell tanúsítanunk, hogy »Isten egyedül elég«” – fogalmaz a pápa.

Az üzenet szól a kármelita misztikus életszentségéről, gyakran idézve műveit: Önéletrajz, A tökéletesség útja, Lelki várkastély, Alapítások, Költemények. Ferenc pápa emlékeztet arra, hogy Teréz ötszáz évvel ezelőtt, 1515. március 28-án született Avilában, ahol most jubileumi emlékévvel készülnek az évforduló megünneplésére.

Magyar Kurír

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .