Az igazság közös keresésére hív a májusi nagymarosi találkozó

Fotó: Tibély Gergely

 

A téma nem is lehet más, mint ami minden domonkos testvér és nővér küldetésének középpontját jelenti: az igazság. A reggeli imát a domonkos nővérek vezetik a Boanergész zenekarral közösen, a főelőadást pedig Deák Hedvig és Magyar Mirjam nővérek tartják. A nap mottója Jézus kijelentése: „Én vagyok az igazság!”
A találkozót immár sokadszorra egy grafikai elemekben is bővelkedő levéllel harangozzák be. A rendezvény május 20-án, szombaton 9 órakor közös reggeli imával kezdődik a plébániakertben. 10 órától Deák Hedvig és Magyar Mirjam nővérek tartanak előadást, majd szentségimádásra kerül sor a domonkos nővérek és atyák vezetésével és a zenekar közreműködésével. A 12 órakor kezdődő fakultációkat ebédszünet követi, amely egyúttal a személyes találkozásokra is lehetőséget nyújt.
15.30 órától a résztvevők énekpróbával készülnek a szentmisére, amelyet 16 órakor  Varga Lajos váci segédpüspök mutat be. A szentmisét közös éneklés követi Sillye Jenő és barátai vezetésével, majd a Jászok együttes tart táncházat.
A nagymarosi ifjúsági találkozó mellett 1989 ősze óta minden évben megszervezik a Gyerekmarost, amely idén is négy altáborban várja a 3–16 éveseket. Ezúttal egy igazi puzzle kirakására hívják a gyerekeket és a kamaszokat.

MKPK Ifjúsági Bizottsága

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .