Az idő múlásával jobban megértjük

Fotó: CNS photo/Alessia Giuliani,
Catholic Press Photo

 

XVI. Benedek pápa április 16-án töltötte be 89. életévét. A jeles évfordulóról persze Ferenc pápa is megemlékezett. Mivel aznap éppen Leszbosz szigetére utazott a menekültek meglátogatására, így nem köszönthette személyesen. A repülőgépről küldte el neki jókívánságait. Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak XVI. Benedekért, és köszönjék meg Istennek, hogy az egyháznak és a világnak ajándékozta őt.
A bresciai Franciacorta Filharmonikus Zenekar Emiliano Facchinetti vezényletével hangversenyt adott az ünnepelt tiszteletére. A koncerten Wolfgang Amadeus Mozart Franz Joseph Haydnhoz írt vonósnégyesei hangzottak el.
A 2012-ben alapított zenekar már számos elismerésben részesült. Célja a nagy olasz zenei örökség megismertetése a közönséggel.
Giuseppe Antonio Scotti prelátus, a Joseph Ratzinger nevét viselő vatikáni alapítvány elnöke a FarodiRoma online újságnak adott nyilatkozatában XVI. Benedekről szólva többek közt azt mondta: „Az idő múlásával szavait és megnyilatkozásait jobban megértik az emberek, és rájönnek, hogy azok ma is időszerűek.”
„Jó ember, Isten embere” – mondta az egykori pápáról a prelátus. Ferenc pápa tőle idézte a következőket: „Isten nem a tökéletlenségeink ellenére szeret minket, hanem ugyanúgy szereti korlátainkat, sebezhetőségünket is. Begyógyítja sebeinket, és Fia feltámadása révén nekünk ajándékozza a Lelket, aki üdvözít minket.”
Ötszáz év óta XVI. Benedek volt az első német pápa. 2005-től 2013-ig hét éven és tíz hónapon át vezette az egyházat. 2013 februárjában egészségi állapotára való tekintettel lemondott, és azóta egy korábbi vatikáni kolostorépületben él.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..