Az idő múlásával jobban megértjük

Fotó: CNS photo/Alessia Giuliani,
Catholic Press Photo

 

XVI. Benedek pápa április 16-án töltötte be 89. életévét. A jeles évfordulóról persze Ferenc pápa is megemlékezett. Mivel aznap éppen Leszbosz szigetére utazott a menekültek meglátogatására, így nem köszönthette személyesen. A repülőgépről küldte el neki jókívánságait. Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak XVI. Benedekért, és köszönjék meg Istennek, hogy az egyháznak és a világnak ajándékozta őt.
A bresciai Franciacorta Filharmonikus Zenekar Emiliano Facchinetti vezényletével hangversenyt adott az ünnepelt tiszteletére. A koncerten Wolfgang Amadeus Mozart Franz Joseph Haydnhoz írt vonósnégyesei hangzottak el.
A 2012-ben alapított zenekar már számos elismerésben részesült. Célja a nagy olasz zenei örökség megismertetése a közönséggel.
Giuseppe Antonio Scotti prelátus, a Joseph Ratzinger nevét viselő vatikáni alapítvány elnöke a FarodiRoma online újságnak adott nyilatkozatában XVI. Benedekről szólva többek közt azt mondta: „Az idő múlásával szavait és megnyilatkozásait jobban megértik az emberek, és rájönnek, hogy azok ma is időszerűek.”
„Jó ember, Isten embere” – mondta az egykori pápáról a prelátus. Ferenc pápa tőle idézte a következőket: „Isten nem a tökéletlenségeink ellenére szeret minket, hanem ugyanúgy szereti korlátainkat, sebezhetőségünket is. Begyógyítja sebeinket, és Fia feltámadása révén nekünk ajándékozza a Lelket, aki üdvözít minket.”
Ötszáz év óta XVI. Benedek volt az első német pápa. 2005-től 2013-ig hét éven és tíz hónapon át vezette az egyházat. 2013 februárjában egészségi állapotára való tekintettel lemondott, és azóta egy korábbi vatikáni kolostorépületben él.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .