Az erdőember

 

A fiú korábban egy erdőtelepítési projektmunkásaként dolgozott. Úgy döntött, magánszorgalomból a homokzátonyra is ültet néhány növényt, hogy legközelebb ne jussanak ilyen sorsra az odakeveredett állatok. Először bambuszt, majd néhány évvel később fákat is telepített. Tizenkét év múltán megjelentek a madarak az egyre növekvő erdőben, amelynek területe ma megközelíti az ezer hektárt. Olyan, veszélyeztetett állatokat is láttak már ott, mint az indiai orrszarvú és a bengáli tigris. Egy körülbelül száz példányból álló elefántcsorda pedig rendszeresen látogatja az erdőt.

Az állami erdőfelügyelet csak 2008-ban értesült az erdőről, amikor az elefántok feldúlták a környékbeli falvakat, és a helyiek ki akarták vágatni a fákat. Ez szerencsére nem történt meg. Jadav, az „erdőember”, aki egyébként bivalytartásból él, ma is a hajdan csupasz homokzátonynál lakik feleségével és három gyermekével.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .