Az életed mestere

Fotó: Kling Márk

 

Az ember hivatása megtanulni imádkozni és megtanulni szeretni” – idézte prédikációjában a kaposvári főpásztor Vianney Szent János szavait. – Ha csak imádkozunk, és nem gyakoroljuk a szeretetet, akkor üres lesz a vallásosságunk; ha pedig csak szeretetakciókat viszünk végbe, de nem imádkozunk, akkor könnyen kimerülünk, és feladjuk a küzdelmet, különösen akkor, amikor a legnehezebb helyzetekben kellene szeretettel fordulnunk embertársaink felé. Az ima és a szeretet szorosan összetartozik. Mindkettőről tanított és példát adott nekünk az Úr Jézus Krisztus, a mi Mesterünk.
Akarunk-e tanítványai lenni Krisztusnak, vagy egyszerűen beérjük azzal, hogy vallásgyakorló keresztények vagyunk? Utóbbi fontos, de van ennél több is. Az evangélium mindig erre a többre hív meg bennünket. Akarsz-e tanítvány lenni? Krisztus tanítványa. Ki az életed mestere? Ki az, akire hallgatsz? Az ezekre a kérdésekre adott válaszunk meghatározza életünk alakulását – mutatott rá a püspök. – Jézus elküldött bennünket, hogy tegyük tanítványaivá a népeket. Tanítvánnyá azonban csak az teheti a másik embert, aki maga is Krisztus tanítványa.
A szentmise végén Varga László Szent Kristóf, az utazók védőszentje közbenjárását kérve mondta el az áldás szavait, majd Kocsi György plébánossal együtt egyenként megáldották a résztvevők gépjárműveit.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .