Az éj leple alatt törtek rá

Feri atyát azonban kemény fából faragták: nyomban kiszabadította magát, s felhívta sekrestyését, Panyi Antalnét, az egyházközség világi elnökét. A mindig korán kelő asszony hívta fel a helyi polgárőrparancsnokot, hogy riassza a rendőrséget. Az atyát a marcali, onnan pedig a nagykanizsai kórházba, szemészeti szakvizsgálatra szállították. Kiderült, hogy megsérültek a könnycsatornái, ezért meg kellett műteni.

Kiss Iván marcali esperes-plébános az elsők között látogatta meg. Megriadt, amikor meglátta az összevert papot, akinek testét kék-zöld foltok, bevérzések borították. Szerencsére belső szervei nem sérültek, csontja nem törött, így feltehetően nem lesz maradandó károsodása.

Miután visszakerült a marcali kórházba, a látogatók szinte egymásnak adták a kórterem kilincsét. Világi és egyházi személyek érkeztek jókívánságaikkal. Legtöbbjüknek az tűnt fel, hogy Feri atyát látszólag nem viselte meg a horrorfilmbe illő akció. Megőrizte jókedvét, s olykor nem őt kellett vigasztalni, hanem ő vigasztalta paptestvéreit, valamint egészségéért aggódó híveit.

A Somogy megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a marcali rendőrkapitánysággal közösen nagy erőkkel nyomozásba kezdett. Információink szerint a tettesek már elő is kerültek: egy közeli településen buktak le Feri atya egyik ellopott mobiltelefonja miatt, mivel hívást kezdeményeztek róla.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .