Az egység és a küldetés lelke

Homíliájában a főpásztor hangsúlyozta: a Szentlelket nem magunknak kaptuk, hanem azért, hogy Isten felé vezessen bennünket. A Lélek hozta el nekünk a bűnbocsánat, az egység és a küldetés lelkét. „Krisztus a Lélek által a bűnbocsánat hatalmát is átadta az apostoloknak, ami nem illeti meg az embert, mert Isten ajándéka. Sokan nem gondolnak arra, hogy a szentgyónásban új életet kaphatnak, az élet sebeiből gyógyulhatnak meg általa – mondta a megyés püspök, majd hozzátette: — Látnunk kell azt is, hogy az Egyház színes. Sokfélék vagyunk, de fontos, hogy mind Krisztus köré gyűljünk. Nem a saját lelki igényeink szerinti életre, hanem a közösségben megélt, tanúságtevő életre hív bennünket a pünkösd, az összetartozás ünnepe.”
A szentmise után az egyházmegyei katolikus iskolák műsorával folytatódott a nap. A hittanverseny témája idén a fatimai jelenések évfordulójához és a Szent László-évhez kapcsolódott. A találkozón jótékonysági gyűjtést is szerveztek: a résztvevők Böjte Csaba Don Bosco és Szent Imre Iskolaházát támogathatták.
Az egyházmegye karitatív intézménye, a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye is bemutatkozott a rendezvényen, valamint néhány lelkiségi mozgalom, köztük a Cursillo közössége, amelynek tagjai gyermekjátékokkal és lelki beszélgetésekkel várták az érdeklődőket. A Világban Élő Kármel fehérvári csoportja a kármelita lelkiségről tett tanúságot Vörös Imre András OCD, a Magyar Sarutlan Kármelita Rendtartomány elöljárója vezetésével.
A találkozón a fiatalokat meghívták a június 22. és 25. között Csákváron rendezendő Ébresztő Fesztiválra. A Székesfehérvári Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda szervezésében Lévai Tímea és Poppre Ádám nemcsak műsorukkal, hanem őszinte vallomásukkal is tanúságot tettek Istenhez vezető útjukról, és beszéltek színészként és zenészként megélt házasságukról. Török Péter és Rita, a Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, akik hét gyermeket nevelnek, családjukról, közös életútjuk magasságairól és mélypontjairól beszéltek, hangsúlyozva, hogy mindig érezték Isten áldó jelenlétét.
A nap szentségimádással zárult, amelyen Spányi Antal püspök hitvalló keresztényekért imádkozott, és azért, hogy a Szentlélek mindenkit rávezessen arra, hogy felelősséggel tartozunk egymásért. „A Lélek élet és öröm, ezt üzenik számunkra fenyegetettségben élő testvéreink is” – hangsúlyozta a főpásztor, majd elmondta az üldözött keresztényekért szóló egyházmegyei imát.

Forrás: Székesfehérvári egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .