Árvák és családok jövőjéért Győrben

A sajtótájékoztatón elhangzott: szeptember utolsó szombatjára Jövőnk a családban születik címmel egész napos együttlétre hívják a családokat. A rendezvényen tanúságtévő házaspárok előadásától a Gyurta Dániellel való beszélgetésig sok értékes programból szemezgethetnek a szülők és a gyermekek. Erre az alkalomra megnyílik a Püspökvár belső udvara – sokan vártak már rá. A műsor házigazdája Süveges Gergő lesz. Az eseményen részt vesz Borkai Zsolt, Győr polgármestere is. Ugyanezen a napon tartanak családi témájú összejövetelt a közeli Pannonhalmán is, ahol Bagdy Emőke pszichológus, boldogságkutató előadásai kínálnak alternatívát a házaspároknak.


A győri rendezvény egyben a „Családdal a jövőért” nagyszabású projekt nyitóalkalma – ez a kezdeményezés hiánypótló szerepet tölthet be a régió családpasztorációja terén. Tóth András görögkatolikus lelkipásztor, kilencgyermekes édesapa, a projekt menedzsere hosszan sorolta azokat a programelemeket, amelyek a család valamennyi tagját megerősíthetik élethelyzetében, hivatásában. Tanácsadó szolgálat, kapcsolatműhely, filmklub, drámacsoport, szülésre való felkészítés, jegyesoktatás, lelkipásztorok gyakorlati képzése és számos további program segíti az érintetteket jövő nyárig. Tóth András úgy fogalmazott: „Ma, amikor válságban van a család intézménye, arra szeretnénk rámutatni tevékenységünkkel, hogy épp ezek a közösségek jelentik a jövőt, a társadalom fejlődésének lehetőségét.” A TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0251 azonosítójú projekt európai uniós támogatással valósul meg.

A Győri egyházmegye sajátos zarándoklatot hirdet érettségizők részére, amelyre október 13-án kerül sor. A püspöki szentmise mellett változatos lelki programok várják a fiatalokat. Szintén az iskolásokhoz kapcsolódó örömhír, hogy felújították a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvodát és a csornai II. Rákóczi Ferenc Közoktatási Központot. Az utóbbi helyszínen az intézmény szeptember 30-ai megáldásán részt vesz Áder János köztársasági elnök is, aki az iskola jogelődjének diákja volt.
Apor Vilmos boldoggá avatásának 15. évfordulóját november 9-én ünneplik meg Győrben. Az eseményen részt vesz Alberto Bottari de Castello, hazánk apostoli nunciusa és Ägidius Zsifkovics kismartoni püspök is.

Fotó: G. I.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .