„Aranyam, ezüstöm nincs…”

Az aparecidai Mária-kegyhelyen tartott beszédében július 24-én mindenekelőtt egy fontos eseményről emlékezett meg. „Ezen a kegyhelyen, ahol hat évvel ezelőtt Latin-Amerika és a Karib-tengeri országok püspöki konferenciáinak ötödik közgyűlését tartottuk, egy csodálatos dolog történt, amelyről személyesen győződhettem meg. A püspökök úgy érezték, hogy bátorítják, kísérik, sőt bizonyos értelemben inspirálják őket azok a zarándokok, akik naponta ezrével jöttek el a kegyhelyre, hogy életüket a Szűzanya oltalmába ajánlják. Az a közgyűlés fontos pillanat volt az egyház életében. Azt lehet mondani, hogy az aparecidai dokumentum a főpásztorok munkájának és a zarándokok egyszerű hitének összefonódásából született, Mária anyai oltalma alatt. Ezért van az, hogy az egyház Mária nyomán halad a misszióban. Három egyszerű magatartásra szeretnék most emlékeztetni: tartsuk életben a reményt, hagyjuk, hogy Isten meglepjen bennünket, és éljünk örömben” – buzdította hallgatóságát Ferenc pápa.


A szentatya ezután visszautazott Rio de Janeiróba, ahol felkereste a drogfüggő betegek új klinikáját. A kábítószer-kereskedelem elleni bátor küzdelemre szólította fel Latin-Amerika valamennyi államát és társadalmát. A kábítószer kereskedelmének és használatának liberalizálása hamis eszköz és út – hangsúlyozta. Fel kell tárni azokat a problémákat, amelyek a kábítószer-élvezet hátterében állnak. A »halál kereskedőit « csak a hatalom és a pénz érdekli” – mondta a drogfüggők klinikáján elhangzott beszédében a pápa.

Július 25-én Rio de Janeiro polgármestere köszöntötte Róma püspökét, és a brazilok vendégszeretetének jelképeként átadta neki a város kulcsait. Ezt követően egy mozgássérült sportoló tolmácsolta a pápának

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .