Angélások Torockón

A második napon megmásztuk a Székelykőt, ellátogattunk Nagyenyedre a Bethlen Gábor Kollégiumba, majd délután a gyerekek akadályversenyt szerveztek Böjte Csaba atya torockói gyermekotthonának lakói számára, akik nagyon élvezték az időtöltést a nagyobbakkal.


A harmadik napon hosszú túrára indultunk a szolcsvai búvópatakhoz, majd onnan a torockószentgyörgyi várhoz. A huszonöt kilométeres távolság ellenére a kirándulás nagyon tetszett a gyerekeknek, és az esti alvással sem volt gond.

A negyedik napon hazaindultunk, de útközben megálltunk Kolozsvárott, ahol a házsongárdi temetőben megemlékeztünk Apáczai Csere Jánosról és Dsida Jenőről. Megnéztük Mátyás király szülőházát és a Szent Mihály-templomot. A nagyváradi székesegyház volt a következő állomásunk, s ezt követően már csak a Királyhágón álltunk meg, hogy egy kicsit kinyújtóztassuk a tagjainkat. Mindannyiunkat lenyűgözött Erdély szépsége és a torockóiak kedvessége. Amint lehet, újra megyünk.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .